Stages

Workshops

IMPKER

Gilles Roux is een gepassioneerd imker die sinds 2013 in Laboule, op 10 minuten afstand van L’Xpérience, workshops organiseert  in het voorjaar en in de zomer voor een ieder die geïnteresseerd is in bijen. Op deze ontdekkingsreis die 3 of 5 dagen duurt, leert u hoe de bijenkasten geïnstalleerd en onderhouden worden. Indien u zelf met het idee speelt om enkele bijenkasten  te plaatsen, is dit een zeer informatieve workshop. U leert hoe de koninginnebij vervangen wordt, hoe u de bijenkolonie kunt vermeerderen, hoe u met materiaal moet omgaan, welke omgeving geschikt is en nog veel meer interessante wetenswaardigheden. Wilt u meer weten? Kijk dan eens op de site www.mielardeche.com.

CERAMIQUE & SCULPTURE

De beeldhouwwerken en schilderijen van Catherine Potron komen uit haar droomwereld waar poëzie, liefde en een overdaad aan zoetheid de hoofdrol spelen. Een fantasierijke architectuur met verzonken stadjes, vergeten bewoners, elfen en andere mystieke figuren sieren haar creaties. Haar schilderijen hebben reliëf en zijn rijkelijk versierd met pareltjes, steentjes en eigengemaakte figuurtjes. Wij nodigen u uit om haar inspirerende atelier in Joyeuse te bezoeken zodat u zelf haar kunstwerken kunt ontdekken. De broer van Catherine, Eric Potron, maakt in Laboule deel uit van Les Chemins de la Creation. Wanneer u beiden bezoekt, ontdekt u ongetwijfeld dat broer en zus met gelijke passie en inspiratie in het leven staan.

Katouch, zoals Catherine door haar vrienden wordt genoemd, organiseert regelmatig workshops waarin zij u introduceert de techniek. Maar ook reeds ervaren cursisten zijn welkom om hun kunnen te verfijnen.

Voor meer informatie: www.catherine-potron.com

VISSEN

Opening visseizoen 14 maart 2016- 20 september 2016

Heerlijk vissen in de rivier La Beaume met professionele begeleiding. Een visvergunning is altijd noodzakelijk en kan door L’Xpérience geregeld worden. We hebben uw naam en adres en leeftijd nodig en kunnen daarmee een visvergunning voor u regelen en klaarleggen op uw kamer. Voor vissers hebben wij buiten een kraan en een douche. Tevens is er een ruimte om de hengels en andere accessoires op te bergen achter slot en grendel. Er zijn speciale bakken aanwezig waar de vangst in bewaard kan blijven. Voor de fanatieke vissers kan er al om 05:00 uur ontbijt geserveerd worden en een lunchpakketje ligt dan klaar. Wij stellen u voor aan Eric Ayglon die vissers begeleidt en opleidt. Hij neemt u mee op een speciaal parcours om te vliegvissen voor beginners waarbij u een specifieke techniek leert om in het kristalheldere water de wilde forel te vangen. Ook begeleidt Eric de meer professionele visser om techniek te verfijnen.

 

 

Voor meer informatie: www.lespecheursardechois.com en www.lure-and-fly-fishing.com

Prijzen visvergunning 2016

79,80 € volwassenen

46,–   € volwassenen die al een vergunning hebben in een ander departement

20,–   € minderjarigen

17,80  € minderjarigen die al een vergunning hebben in een ander departement

6,–      € Ontdekkingsvergunning voor kinderen onder de 12 jaar

5,50    € Ontdekkingsvergunning voor kinderen die al een vergunning hebben in een ander departement

10,–   € dagvergunning

6,80 € dagvergunning voor personen die al een vergunning hebben in een ander departement

32,– € weekvergunning

19,70 € weekvergunning voor personen die al een vergunning hebben in een ander departement

Alle accesoires om te vissen kunt u bestellen bij L’Xpérience die uw benodigdheden bij Freddy Peche in Joyeuse bestelt, ophaalt en voor u klaarzet.